PROJEKTIT KEHITYSVALMIUTEEN TUNNISSA
Automatisoimme ohjelmistoprojektien kehitysvaiheita, jotta kustannuksia ja aikaa kuluu huomattavasti vähemmän.
Mitä?
Olemme rakentaneet geneerisen projektirungon, johon sisältyy frontend, backend, pipeline ja testiautomaatiovalmius.
Miksi?
Tämä mahdollistaa kehitystyön aloittamisen välittömästi. Asiakkaamme säästävät kahdesta viikosta neljään kuukauteen työaikaa ja budjettia. Runko on myös mahdollista kloonata useampaan eri kehitysympäristöön hetkessä, jotta kehitystyöstä tulee entistä ketterämpää.
Miten?
KEHITYS ALOITETTIIN VUONNA 2022.
Järjestelmärungon pääasiallinen tarkoitus on kehitystyön yksinkertaistaminen. Kehitysprojekteissa on useita toistuvia asioita, joihin voidaan käyttää valmiita pohjia. Myös uuden ympäristön pystyttämisen nopeus on tärkeässä roolissa.
Valmista järjestelmärunkoa kehitetään jatkuvasti uusimpien teknologioiden ja menetelmien mukaiseksi.
Haluatko kuulla lisää?
PROJEKTIT KEHITYSVALMIUTEEN TUNNISSA
Ohjelmistokehitysprojektin toteutusvaihe alkaa järjestelmän perustuksien määrittelystä ja -toteutuksesta. Useimmissa projekteissa perustuksen työvaiheet ja tuotettava koodi ovat suurelta osin samat, joten eri projektien välillä on paljon toistoa. Amabitin järjestelmärungossa toistuvien osa-alueiden rungot on koottu konfiguroitaviksi komponenteiksi, joiden avulla uusi järjestelmä saadaan kehitysvaiheeseen tunneissa.
Startti
Konfiguroitava järjestelmärunko säästää perustusvaiheen toteutusajasta ja
-kustannuksista jopa 40-80 prosenttia.
Kehitysvaihe
Ohjelmistoprojekti alkaa usein jonkinlaisella Proof of Concept -toteutuksella. PoC vaatii toimivan ympäristön, joten varsinaisen toiminnallisuuden toteutus on perinteisessä projektissa hyvin pieni osa PoC-vaiheeseen käytettävästä kokonaisajasta. Lisäksi PoC-toteutuksissa järjestelmän puitteet toteutetaan väliaikaisilla ratkaisuilla, jolloin siirtyminen PoC:sta kehitysvaiheeseen tarkoittaa usein koodin uudelleenkirjoitusta.
Amabitin järjestelmärunko on heti valmis PoC-toteutukseen. Pilvipalveluun asennettu taustajärjestelmä voidaan kytkeä mihin tahansa palveluun, jonka tulokset puolestaan saadaan sovelluksen käyttöliittymälle valmiiksi kytketyn API-rajapinnan kautta. Runkoon mahdollisesti vaadittavat muutokset saadaan tehtyä helposti konfiguroimalla, joten koko toteutus on aina tuotantolaatua, mikä mahdollistaa suoran siirtymisen PoC-vaiheesta tuotantovaiheeseen.
Laadunvarmistus
Ohjelmistoprojektin laadunvarmistus tapahtuu aina useilla eri tasoilla yksikkötestauksesta end-to-end -testaukseen. Testiautomaatio on huomioitava toteutuksessa, jotta järjestelmä on helposti testattavissa. Testiautomaation toteutus jälkikäteen vaatii usein koodin osittaista uudelleen kirjoittamista, mikä puolestaan hidastaa kehitystyötä tai johtaa kompromisseihin testikattavuuden kustannuksella.
Amabitin järjestelmärungossa on mukana testiautomaatiorunko, joka ohjaa automaattisesti jatkokehitystä oikeaan suuntaan testattavuuden osalta ja mahdollistaa myös itse järjestelmän testaamisen missä vaiheessa tahansa.
Ympäristöt
Järjestelmän kehitys tapahtuu tavallisesti vaiheittain dev-, staging- ja production-ympäristöissä. Näiden lisäksi voidaan tarvita esimerkiksi testi-, demo- ja laadunvarmistusympäristöjä, joiden kaikkien tulisi olla mahdollisimman samanlaisia.
Amabitin järjestelmärungon avulla järjestelmä voidaan kloonata alle tunnissa, ja toisistaan riippumattomia mutta komponenteiltaan identtisiä ympäristöjä voi olla käytössä käytännössä rajaton määrä.
Uusien tuotantoympäristöjen avaaminen esimerkiksi eri talousalueille onnistuu helposti samalla periaatteella kuin muiden ympäristöjen kloonaaminen.